• Al meer dan 25 jaar dé specialist in veiligheidstrainingen
 • Gemiddeld beoordeeld met 4,5/5 sterren!
 • NRTO geaccrediteerd
Basisveiligheid VCA (B-VCA) - Basis

VIL-VCU – digiboek

Wat is een VIL-VCU digiboek?

Ben je van plan om binnenkort een VIL-VCU training te gaan volgen of heb je jezelf al ingeschreven voor een VIL-VCU examen? Het is belangrijk om goed voorbereid naar je examen en/of training toe te gaan. Hoe beter je voorbereid bent, hoe meer kennis je hebt waardoor je de vragen op het examen beter kunt beantwoorden. Bij het boeken van een VIL-VCU training ontvang je gratis een VIL-VCU digiboek. Boek je alleen los een VIL-VCU examen? Dan kun je los een VIL-VCU digiboek bestellen. De inhoud van het VIL-VCU digiboek is altijd up-to-date omdat de inhoud constant wordt bijgewerkt volgens de nieuwste beschikbare kennis. Het VIL-VCU digiboek bevat naast tekst ook aanvullende afbeeldingen, video’s en de mogelijkheid om een voorleesfunctie aan te zetten indien gewenst. Na elk hoofdstuk krijg je een aantal toetsvragen waarmee je je kennis van het afgelopen hoofdstuk kunt toetsen. Als je alle hoofdstukken hebt doorlopen kun je, aan het eind van het digiboek, een proefexamen maken. Hierdoor krijg je zelf een goed beeld of je al voldoende voorbereid bent op het officiële VIL-VCU examen. Het proefexamen (uit het digiboek) voldoet aan de actuele eind- en toetstermen van VCA Infra.

Let op! Bij het succesvol voltooien van het proefexamen ben je nog niet in het bezit van een VIL-VCU certificaat. De inhoud van het digiboek is slechts ter voorbereiding voor het officiële examen. Het VIL-VCU-examen zul je nog los moeten bijboeken zodat je uiteindelijk je officiële certificaat kunt behalen. Door het proefexamen te maken krijg je zelf een goed inzicht in jouw kennisniveau en weet je of je al goed voorbereid bent voor het officiële examen.

In welke talen is het VIL-VCU digiboek beschikbaar?

Het VIL-VCU digiboek is alleen bestelbaar in het Nederlands.

Wat zijn de voordelen van een VIL-VCU digiboek?

Het VIL-VCU digiboek is handig als je je wil voorbereiden op je training of examen. De aanschaf van een digiboek brengt veel extra voordelen met zich mee. Hieronder vind je een lijst met voordelen:

✅ Bespaar geld

✅ Vandaag besteld, volgende werkdag in je mailbox

✅ Voorleesfunctie gratis beschikbaar

✅ Maak aantekeningen in je digiboek terwijl je leert

✅ Video’s beschikbaar als aanvullend leermateriaal

✅ Zoekfunctie in het digiboek beschikbaar

✅ Tussentijdse toetsvragen na elk hoofdstuk

✅ Proefexamen inbegrepen


Wat zijn de kosten voor een VIL-VCU digiboek?

De kosten voor een VIL-VCU digiboek bedragen €37,- (excl. btw.).

Wil jij je dus optimaal voorbereiden op je examen zodat je in 1x je VIL-VCU diploma in ontvangst kunt nemen? Dat begrijpen we! Vul snel in het contactformulier hieronder je gegevens in en start binnenkort al met leren!

Bestelformulier VIL-VCU digiboek

 • Vul hier de voornaam in van de contactpersoon.
 • Vul hier de achternaam in van de contactpersoon.
 • Vul hier het e-mailadres in van de contactpersoon.
 • Vul hier de/het e-mailadres(sen) in van de cursist(en) die de/het digiboek(en) moet(en) ontvangen.
 • Vul hier de volgende factuurgegevens in: Organisatienaam, Factuur t.a.v., Factuur e-mailadres, Factuur fysiek adres.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Wat is de prijs van een VIL-VCU digiboek als ik deze los wil bestellen?

  De prijs van een los VIL-VCU digiboek in het Nederlands is EUR 37.00.
 • Waaruit bestaat een VIL-VCU examen?

  Het VIL-VCU examen bestaat in totaal uit 70 meerkeuzevragen. In totaal krijg je 75 minuten de tijd om het gehele examen te voltooien. Als je 4515 of meer van de in totaal 7000 punten juist beantwoord hebt, dan ben je geslaagd en zal je je VIL-VCU certificaat ontvangen. De inhoud van het VIL-VCU examen lijkt erg op de inhoud van het VOL-VCA examen. Het VIL-VCU examen bevat wel vragen met expliciete kennis die gericht zijn op uitzendkrachten.
 • Waarom zou ik mij VCU laten certificeren?

  Opdrachtgevers kunnen een VCU-certificering eisen als ze uitzendkrachten in dienst nemen. Indien je, als uitzendkracht, op dat moment niet in het bezit bent van een VCU-certificaat zullen je kansen om aangenomen te worden een stuk kleiner zijn. Als je in het bezit bent van een VIL-VCU certificaat dan kun je aan je (toekomstige) opdrachtgever aantonen dat je voldoet aan de criteria die zijn opgesteld in de VG-checklist uitzendorganisaties.
 • Kan ik een VIL-VCU proefexamen maken?

  Je kunt op onze website VIL-VCU proefexamens downloaden. Op onze website kun je in het menu onder het kopje “lesmateriaal” proefexamens vinden in het Nederlands en Engels.
 • Kan ik een los VCA-examen boeken bij DELTA Safety Training?

  Het is mogelijk om via onze website direct een VCA-examen te boeken. Je hebt keuze uit locaties verspreid over heel Nederland en je kunt kijken welke dag en welk tijdstip jou het beste uitkomen. Als een examen niet meer beschikbaar is, dan zal deze datum van de website verdwijnen.
 • Wat is het verschil tussen VCU en VCA?

  Als je zelf gezag en toezicht hebt, dan moet je een VCA-certificaat hebben. Als je uitzendkrachten wil uitzenden dan is het noodzakelijk om in het bezit te zijn van een VCU-certificaat.
 • Hoe lang is mijn VIL-VCU certificaat geldig?

  Dit certificaat is net zoals het VCA certificaat 10 jaar geldig.
 • Wat betekent VIL-VCU?

  VIL-VCU staat voor Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden Veiligheid Checklist Uitzendbureau (VIL-VCU).