• Al meer dan 25 jaar dé specialist in veiligheidstrainingen
 • Gemiddeld beoordeeld met 4,5/5 sterren!
 • NRTO geaccrediteerd

GWO trainingen

Een GWO-certificaat is een certificaat dat je zal ontvangen als je met succes een GWO-training hebt voltooid. De Global Wind Organisation (GWO) is een non-profitorganisatie die is opgericht door bedrijven in de windindustrie, met als doel om de veiligheid en kwaliteit van de training van werknemers in de windindustrie te verbeteren.

De GWO-standaardtraining omvat verschillende modules, waaronder werken op hoogte, eerste hulp, brandbestrijding, overleven op zee en reddingstraining. Het doel van de training is om jou, als je in de windindustrie werkt, te voorzien van de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om je werk veilig en efficiënt uit te kunnen voeren, en om de risico’s op letsel of ongevallen te minimaliseren.

Het GWO-certificaat wordt vaak vereist door werkgevers in de windindustrie als bewijs dat een werknemer de nodige training heeft gevolgd en over de juiste vaardigheden en kennis beschikt om veilig te kunnen werken. Het certificaat heeft een geldigheidsduur van 2 jaar en moet vervolgens worden vernieuwd door het volgen van een herhalingstraining.

Kortom, een GWO-certificaat is een bewijs van succesvolle voltooiing van de GWO-standaardtraining voor werknemers in de windindustrie en geeft aan dat de houder van het certificaat beschikt over de nodige vaardigheden en kennis om veilig te kunnen werken in deze industrie.

Wil je een GWO training volgen? Bij DELTA Safety Training bieden we alle GWO trainingen aan. Variërend van basis tot refresher kun je de GWO Basic Safety Training, GWO Working at Heights, GWO First Aid, GWO Sea Survival, GWO Fire Awareness & GWO Manual Handling volgen. Bekijk hieronder ons complete aanbod van GWO trainingen en boek snel een datum naar keuze!

Bekijk veiligheidstrainingen met GWO certificaat

Er zijn geen resultaten gevonden. Verfijn uw zoekopdracht of neem contact met ons op.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

GWO

GWO algemeen

 • Wat vinden de cursisten van DELTA Safety Training van de GWO trainingen?

  GWO Sea Survival: “Good training, Corona included in training package. trainer had good knowledge, many practical training in fake sea. Good lunch, location is easy accessible. Group was not too big around 7 participants.” GWO First Aid: “Erg goede trainer. Geeft les vanuit ervaring en kennis zonder gebruik te maken van een slide deck. Dit gebruikt hij enkel ter controle of alles behandeld is. Training faciliteit is goed, goede leslokalen en lunch faciliteit.” GWO First Aid Refresher: “Goede mix tussen theorie en praktijk. Trainer had de juiste toon. Serieus, maar niet te. Hij verwacht wel professionele opstelling en aandacht, zoals het hoort! De hands-on oefeningen werden ook serieus uitgevoerd, het is geen spelletje.”
 • Wat is een WINDA ID?

  Om deel te mogen nemen aan een GWO training is het noodzakelijk om in het bezit te zijn van een WINDA ID. Alle behaalde GWO-certificaten kun je terugvinden in je WINDA account. Heb je nog geen WINDA ID? Registreer je dan en maak hier een WINDA ID aan.
 • Waarom zou ik een GWO training bij DELTA Safety Training volgen?

  Bij DELTA Safety Training leggen we de lat hoog. Voor onszelf én voor onze cursisten. Wij geloven er namelijk in dat input gelijk staat aan output. Dat wil zeggen: hoge kwaliteit kennis instructeurs betekent hoge kwaliteit kennis cursisten. Onze hoge slagingspercentages bewijzen dit. Wil jij jouw medewerkers dus met een gerust hart veilig aan het werk hebben of wil jij zelf gegarandeerd werken in een veilige omgeving? Onze gecertificeerde trainers trainen je graag in ons unieke, moderne indoor trainingscentrum in Rotterdam. Boek dus snel een veiligheidstraining bij DELTA Safety Training en ervaar het zelf!
 • Welke GWO trainingen kan ik bij DELTA Safety Training volgen?

  Zowel GWO basis als GWO refresher trainingen kunnen bij DELTA Safety Training worden gevolgd. Als bewijs van voltooiing ontvangt elke cursist een certificaat van vakbekwaamheid afgegeven door GWO. Bij DELTA Safety Training kun je de volgende GWO trainingen volgen: GWO Basic Safety Training GWO Working at Heights GWO First Aid GWO Sea Survival GWO Fire Awareness GWO Manual Handling
 • Wie moet een GWO training volgen?

  Elke persoon die werkzaam is in de windindustrie zal GWO trainingen moeten volgen om veilig zijn of haar werk uit te kunnen voeren. Tijdens de GWO trainingen in Rotterdam zullen cursisten van onze ervaren instructeurs leren hoe zij gevaren en problemen herkennen, identificeren en oplossen. Voor iedereen die op een schip werkt of regelmatig naar een platform moet is het verplicht om een GWO training te volgen, want zonder GWO certificaat word je niet toegelaten op je werkplek. Voor zowel onshore als offshore werken is dit verplicht. Heb je de basiscursus al gevolgd, maar ben je toe aan het herhalen van de behandelde stof? Boek dan onze GWO refresher trainingen!
 • Wat is een GWO certificaat?

  GWO staat voor Global Wind Organisation. GWO is een organisatie die wereldwijde standaarden voor diverse windindustrie trainingen ontwerpt en beheert. Tijdens een GWO training leren cursisten die werkzaam zijn in de windindustrie allerlei zaken waardoor ze hun werk zo veilig mogelijk te kunnen uitvoeren. De windindustrie wordt steeds belangrijker in Nederland omdat het aantal windmolenparken gestaag toeneemt. Al deze windmolenparken moeten worden aangelegd en onderhouden. Om dit te mogen doen moet je wel de basiscursus GWO gevolgd hebben.

Heb je vragen? Neem contact met ons op!