• Al meer dan 25 jaar dé specialist in veiligheidstrainingen
  • Gemiddeld beoordeeld met 4,5/5 sterren!
  • NRTO geaccrediteerd
SOG SSVV

Talen SOG theorie-examen

Talen SOG theorie-examen

Algemeen Industrie SOG VCA
30 mei 2023

Wat is een SOG theorie-examen?

SOG staat voor SSVV Opleidingengids. De afkorting SSVV staat op haar beurt weer voor Stichting Samenwerken Voor Veiligheid. Een SOG theorie-examen wordt via de computer afgenomen en wordt daardoor ook wel een CBT (Computer Based Testing) examen genoemd. Het SOG theorie-examen is een examen dat verplicht is voor jou als je werkzaam bent in de (petro)chemische en procesindustrie en jouw werkgever of de opdrachtgever van jouw werkgever een SOG-diploma vereist. Alvorens je deel kunt nemen aan een SOG theorie- of praktijkexamen dien je in het bezit te zijn van een VCA (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers) certificaat. Het SOG-examen is ontwikkeld door de Stichting Samenwerken voor Veiligheid en omvat specifieke veiligheidsaspecten die van belang zijn voor deze branches. 

Het SOG theorie-examen bestaat uit meerkeuzevragen die betrekking hebben op de veiligheid en gezondheid op de werkvloer, zoals veilig werken met gevaarlijke stoffen, het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen, het herkennen van gevaarlijke situaties en het omgaan met noodsituaties. Het examen wordt afgenomen door trainingscentra die zijn erkend door de SSVV, waaronder DELTA Safety Training. 

Het behalen van het SOG theorie-examen is een belangrijk onderdeel van het werken in de (petro)chemische- en procesindustrie op een veilige en verantwoorde manier. 

Bij welke trainingen kun je een SOG-examen doen bij DELTA Safety Training?

Je kunt diverse trainingen bij DELTA Safety Training volgen waarbij je je SOG-certificering kunt behalen. De volgende trainingen kun je volgen met SOG-examen:

In welke talen kan ik een SOG theorie-examen maken?

Een SOG theorie-examen kun je in meerdere talen maken. In onderstaand overzicht zie je eenvoudig in welke talen je het betreffende SOG theorie-examen kunt aanvragen.