• Al meer dan 25 jaar dé specialist in veiligheidstrainingen
 • Gemiddeld beoordeeld met 4,5/5 sterren!
 • NRTO geaccrediteerd
Veelgestelde vragen DELTA Safety Training

Kennischeck

Klik hieronder op een veiligheidsvraag en je kunt het juiste antwoord op de veiligheidsvraag vinden!

 • Kijk uit voor de rotorbladen, benader een helikopter daarom altijd vanaf de voorkant.

  Het juiste antwoord is antwoord B: Niet waar. Er zijn veel verschillende helikopters waarmee je kunt vliegen. De procedures kunnen soms een beetje afwijken, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: benader een helikopter nooit vanaf de voorkant. Luister altijd naar de HLO (Helicopter Landing Officer) en benader de helikopter vanaf de zijkant.
 • Wat is de meest voorkomende doodsoorzaak van Sea Survival?

  Het juiste antwoord is antwoord C: Verdrinking door de “Cold Shock”. De Cold Shock is de meest voorkomende doodsoorzaak van het hele proces waar je mee te maken krijgt tijdens het overleven in (koud) water. De Cold Shock is een automatische reactie van het menselijk lichaam op koud water. Het is een gasp reflex waarbij je je adem gemiddeld maar 5 seconden in kan houden. Als je niet de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen draagt, dan kun je jezelf niet boven water houden en verdrink je.
 • Ben je met een ABEK-filterbus tegen alle gassen/stoffen beschermd?

  Het juiste antwoord is antwoord B: Nee. Je bent wél beschermd tegen organische & anorganische gassen, zwaveldioxide, waterstofchloride, ammoniak & amines. Je bent bijvoorbeeld niet beschermd tegen stikstofoxides (uitlaatgassen), kwikdampen, koolmonoxide en radioactief jodium.
 • Wat is de gouden regel van Sea Survival?

  Het juiste antwoord is antwoord C: Probeer droog te blijven. Wanneer je nat bent verlies je meer warmte en raak je dus sneller onderkoeld. Als je droog blijft heb je meer kans om te overleven.
 • Met welk blusmiddel blus je een metaalbrand?

  Het juiste antwoord is antwoord C: Niet, dat laten we over aan de brandweer. Gemiddeld gaat metaal pas branden bij een temperatuur van 1000 graden. Aluminium iets eerder. Met deze hoge temperaturen moeten we zo snel mogelijk weg bij het gevaar. We hebben niet de juiste kennis, kleding of blusmiddelen om zo’n brand te blussen, dit laten we over aan de professionals.
 • De FOET training mag je volgen als je in het bezit bent van…

  Het juiste antwoord is antwoord A: Een geldig BOSIET, FOET of TBOSIET certificaat. FOET staat voor Further Offshore Emergency Training en is de refresher training van de BOSIET. De cursus mag gevolgd worden als je in het bezit bent van een geldig BOSIET, FOET of TBOSIET certificaat.
 • Wat is een jack-up platform?

  Het juiste antwoord is antwoord A: Een drijvend werkplatform dat voorzien is van een aantal poten waarmee het eiland kan staan op de zeebodem.
 • Waar staat BOSIET voor?

  Het juiste antwoord is antwoord A: Basic Offshore Safety Induction and Emergency Training.
 • Een hoogwerker is …?

  Het juiste antwoord is antwoord A: Een hefwerktuig voorzien van één of meer geleid bewogen hefvlakken ingericht voor het heffen van personen en eventueel met lichte goederen.