• Al meer dan 25 jaar dé specialist in veiligheidstrainingen
  • Gemiddeld beoordeeld met 4,5/5 sterren!
  • NRTO geaccrediteerd
Customer support manager

Interview met Customer Support Topper Rosanne

Interview met Customer Support Topper Rosanne

Algemeen
25 november 2021

Wanneer je met onze Customer Support afdeling contact opneemt, is de kans groot dat je onze collega Rosanne te spreken krijgt. Rosanne maakt al sinds de start van DELTA Safety Training onderdeel uit van ons bevlogen team. In dit interview stellen we je dan ook graag voor aan de dame die met veel enthousiasme al jaren tot onze harde kern behoort.

Workin’ mom; geen uitdaging te groot
Als Manager Customer Support streeft Rosanne ernaar de behoeften van zowel klanten als collega’s inzichtelijk te maken en naar tevredenheid in te vullen. Doordat ze onderdeel uitmaakt van het managementteam houdt ze zich niet alleen bezig met de dagelijkse gang van zaken, maar denkt ze ook op strategisch niveau mee aan het bepalen van de koers die onze organisatie volgt.

Rosanne: “Ik vind het mooi strategische plannen te kunnen vertalen naar oplossingen die het team beter faciliteren. Momenteel zijn we bijvoorbeeld op meerdere gebieden aan het automatiseren, wat het boeken en het verwerken van trainingen voor het team makkelijker maakt, maar ook bijdraagt naar een betere en snellere communicatie met onze klanten.”

Customer support manager

Het contact met mensen en de afwisseling maken het werk volgens Rosanne uitdagend en leuk. Wanneer klanten met complexe vraagstukken komen die soms onuitvoerbaar lijken, dan onderzoekt Rosanne de mogelijkheden en geeft het een kick als het lukt om aan de vraag te voldoen. Zo is het weleens voorgekomen dat een klant in de ochtend belde met de vraag of een medewerker die zojuist op Schiphol geland was dezelfde dag nog een training kon volgen, zodat hij de volgende dag in het bezit van een geldig certificaat aan het werk kon op locatie. Na zo ongeveer hemel en aarde bewogen te hebben is het Rosanne gelukt dit mogelijk te maken. Een prestatie waar niet alleen de klant heel blij van werd, maar waar Rosanne zelf ook heel veel voldoening uithaalt. Deze spin in het web verkeert overigens niet alleen op de werkvloer in dynamische situaties, maar weet sinds een aantal jaar haar uitdagende functie goed te combineren met het moederschap. We zijn nog steeds niet achter haar geheim, maar het lukt haar steeds weer om aan de hoge verwachtingen van beide ‘banen’ te voldoen.

Blijf op de hoogte
Digitaal op de hoogte blijven? In onze nieuwsbrief delen we relevante brancheontwikkelingen, geven we uitleg over onze trainingen en stellen we ook de collega’s van Rosanne voor. Schrijf je hier via onderstaand formulier en ontvang automatisch onze updates!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.