• Al meer dan 25 jaar dé specialist in veiligheidstrainingen
  • Gemiddeld beoordeeld met 4,5/5 sterren!
  • NRTO geaccrediteerd
GWO-logo

GWO kondigt verhoging van WINDA ID-kosten per 1 april 2024 aan

GWO kondigt verhoging van WINDA ID-kosten per 1 april 2024 aan

Algemeen GWO Wind
28 maart 2024

Wat betekent dit voor jou? 

Ben je actief in de windindustrie en maak je gebruik van de Global Wind Organisation (GWO) voor je trainingen en certificeringen? Dan heb je misschien al gehoord dat er veranderingen op komst zijn. GWO heeft aangekondigd dat ze de kosten voor het WINDA ID zullen verhogen. Maar wat betekent dit precies voor jou en je bedrijf? 

Wat houdt de verhoging in? 

Op dit moment belasten wij EUR 10 (excl. BTW) per module door aan onze klanten waarmee wij de GWO WINDA kosten, die wij hebben, doorbelasten. Per 1 april 2024 zullen de WINDA ID-kosten bij ons EUR 10,35 (ex. BTW) bedragen aangezien GWO dit bedrag per 1 april één op één bij ons in rekening brengt per module waarvan wij een certificaat afgeven. Deze wijziging zal gelden voor alle GWO-trainingen die op 1 april of daarna bij ons worden geboekt. Heb je vóór 1 april een boeking bij ons gedaan waarvan de training start op maandag 1 april of erna? Dan betaal je nog ons oude tarief van EUR 10 (excl. BTW) per module, dus ook wanneer de training op 1 april of daarna aanvangt. 

Waarom vindt deze verhoging plaats? 

Je vraagt je misschien af waarom GWO ervoor heeft gekozen om de kosten te verhogen. Er zijn verschillende redenen die hieraan ten grondslag liggen: 

  1. Inflatiebeheersing: Door de inflatie van de afgelopen jaren is GWO genoodzaakt om de servicekosten te verhogen. Deze aanpassing is essentieel om de operationele kosten te dekken en de kwaliteit van hun diensten te waarborgen. 
  1. Verbeterde kwaliteitsborging: De windindustrie blijft zich ontwikkelen, wat een positieve ontwikkeling is. Dit betekent echter ook dat de trainingsnormen voortdurend moeten worden verbeterd om de veiligheid te kunnen waarborgen. De verhoging van de kosten stelt hen in staat om deze verbeteringen door te voeren. 
  1. Continue verbetering: Door de prijsindexatie kunnen zij onderzoek financieren dat hen in staat stelt om het trainings- en certificeringsproces voortdurend te verbeteren. Dit komt uiteindelijk ten goede aan jou als professional in de windindustrie. 
  1. Wereldwijd bereik: Naarmate GWO wereldwijd meer erkenning krijgt, neemt ook de vraag naar deze certificering toe in nieuwe markten. Dit resulteert in een grotere vraag naar allerlei type trainingen en certificeringen in deze markten, wat uiteindelijk leidt tot meer kansen voor jou en je bedrijf als je een GWO-certificaat hebt. 

Wat betekent dit voor jou? 

Hoewel een prijsverhoging nooit leuk is, is het belangrijk om te begrijpen waarom deze plaatsvindt. De verhoging van de WINDA ID-kosten stelt GWO in staat om de kwaliteit van haar diensten te handhaven en te verbeteren, wat uiteindelijk ook jou ten goede komt. GWO blijft zich inzetten voor de hoogste normen op het gebied van training en certificering, zodat jij veilig en efficiënt kunt blijven werken in de windindustrie. 

Heb je nog vragen over deze veranderingen of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op. We staan klaar om je te helpen.