• Al meer dan 25 jaar dé specialist in veiligheidstrainingen
 • Gemiddeld beoordeeld met 4,5/5 sterren!
 • NRTO geaccrediteerd
VCA VOLVCA

Je ontvangt jouw certificaat voortaan digitaal

Je ontvangt jouw certificaat voortaan digitaal

Algemeen CS-OOO DELTA DNV GWO Het Oranje Kruis NIBHV NOG (OLF) NOGEPA OPITO SIR SOG STCW VCA
3 maart 2022

Je ontvangt jouw certificaten voortaan digitaal!

Wij zoeken continu naar mogelijkheden om onze CO2 voetafdruk te verlagen. Zo is bijvoorbeeld 25% van ons wagenpark inmiddels volledig elektrisch. Ook bij aanbestedingen van grote multinationals en overheidsorganisaties merken wij dat onze CO2 -reductie-aanpak er (mede) voor heeft gezorgd dat wij als winnaar uit de bus kwamen.

Wij printen per jaar duizenden certificaten, die vervolgens dagelijks door PostNL worden opgehaald en bij onze klanten worden bezorgd.
Daarom zijn wij een tijdje geleden gestart met zowel het digitaal als hardcopy versturen van onze certificaten. Nu we dat doen, blijkt het dat onze klanten eigenlijk geen waarde meer hechten aan een papieren certificaat.

Tevens zien wij dat certificerende instanties inmiddels ook alleen nog digitale certificaten versturen, of een beweging daar naartoe aan het maken zijn.

Naast CO2 reductie en milieuwinst, resulteert het niet meer verzenden van papieren certificaten ook in kostenbesparingen (arbeid, toners, papier, portokosten). Door certificaten alleen nog digitaal te verstrekken realiseren we kostenbesparingen waardoor we kunnen voorkomen dat wij onze verkoopprijzen moeten verhogen.

Bekijk hieronder per type certificaat wat een eventueel duplicaat papieren certificaat kost, of waar je online de geldigheid van diverse certificaten kunt opzoeken.

DELTA

GWO

OPITO

NOGEPA

STCW

VCA & SOG

 • Hoe kan ik de geldigheid of echtheid van een VCA of SOG certificaat controleren?

  Bezoek daarvoor het Centraal Diploma Register (CDR) van Stichting Samenwerken voor Veiligheid (SSVV). Houd de achternaam en geboortedatum bij de hand, of het persoonlijke VCA diplomanummer.
 • Ontvang ik een papieren VCA of SOG certificaat?

  Nee. Tegen een meerprijs van EUR 40 per VCA of SOG certificaat exclusief BTW sturen wij een papieren certificaat na per post.
 • Ontvang ik een digitaal VCA of SOG certificaat?

  Ja, je ontvangt een certificaat in .pdf formaat in je e-mail. Ook kun je, vaak al na de eerste werkdag na het examen, de uitslag opvragen (met uitzondering van Twin Ferrule Fittingen) en een digitaal pasje opvragen en opslaan op je telefoon. Houd de achternaam en geboortedatum bij de hand. Vul de achternaam in zonder de tussenvoegsels. Als je geslaagd bent, kun je de QR-code die verschijnt scannen, of op ‘digitaal pasje’ klikken en een screenshot van het pasje maken met je telefoon als bewijs. Eventueel kun je de link naar het digitale pasje ook als snelkoppeling op je telefoon zetten. Opmerking: het digitale pasje werkt alleen voor SOG en VCA examens die afgenomen zijn door ons examenbureau PBNA. De volgende pasjes zijn opgenomen: – Alle VCA diploma’s die na 1-1-2015 bij PBNA zijn behaald; – Alle SOG diploma’s die na 1-1-2018 bij PBNA zijn behaald.

NIBHV

Het Oranje Kruis

DNV

SIR

CS-OOO

NOG (OLF)

Medische Keuringen

 • Wanneer boek ik een persluchtkeuring/ademluchtkeuring?

  Als je een SOG-training (dit geldt voor de training Onafhankelijke Adembescherming Basis en Onafhankelijke Adembescherming Herhaling) gaat volgen dan is het verplicht om vóór de training ofwel een persluchtkeuring ofwel een ademluchtkeuring gedaan te hebben. Ook is het verplicht om gekeurd te zijn vóórdat je je uiteindelijke werkzaamheden gaat uitvoeren.
 • Is het verplicht om in het bezit te zijn van een veiligheidspaspoort (PSL)?

  Nee, het is niet verplicht om in het bezit te zijn van een veiligheidspaspoort (PSL) vóórdat je deel kunt nemen aan een training. Het is ook niet verplicht om een PSL te hebben om je werkzaamheden te mogen uitvoeren.
 • Wanneer moet ik een Chester Step Test doen?

  Een Chester Step Test is niet verplicht vóórdat je deelneemt aan de trainingen. Als je één of meerdere van de onderstaande trainingen gaat volgen is het wél verplicht om voor je uiteindelijke werkzaamheden een Chester Step Test gehad te hebben. Het gaat om de onderstaande trainingen: GWO Basic Safety Training Onshore Basis , GWO Basic Safety Training Offshore Basis, GWO Basic Safety Training Onshore Refresher, GWO Basic Safety Training Offshore Refresher, GWO Working at Heights Basic, GWO Working at Heights Refresher, GWO First Aid Basis, GWO First Aid Refresher, GWO Sea Survival Basis, GWO Sea Survival Refresher, GWO Fire Awareness Basis, GWO Fire Awareness Refresher, GWO Manual Handling Basis, GWO Manual Handling Refresher, GWO Advanced Rescue Training Basis, OPITO BOSIET, NOGEPA 0.5A, OPITO FOET, NOGEPA 0.5B, OPITO HUET
 • Wanneer moet ik een NOGEPA Offshore gekeurd worden?

  Als je deel gaat nemen aan een NOGEPA training dan is het verplicht om een NOGEPA Offshore keuring te hebben. Bij OPITO trainingen is het niet verplicht om een Offshore keuring gehad te hebben vóór deelname aan een OPITO training. Het is wél verplicht om een Offshore keuring gehad te hebben vóórdat je offshore werkzaamheden gaat uitvoeren. Als je één van de volgende trainingen volgt, dan moet je in ieder geval verplicht een Offshore keuring hebben gehad vóórdat je je werkzaamheden offshore gaat uitvoeren, Het gaat om de volgende trainingen: OPITO BOSIET, NOGEPA 0.5A, OPITO FOET, NOGEPA 0.5B, OPITO HUET.
 • Wanneer moet ik een Werken op Hoogte keuring – G41 (GWO) volgen?

  Als je één of meerdere van de volgende trainingen gaat volgen is het verplicht om voor je uiteindelijke werkzaamheden een G41 keuring gehad te hebben: GWO Basic Safety Training Onshore Basis , GWO Basic Safety Training Offshore Basis, GWO Basic Safety Training Onshore Refresher, GWO Basic Safety Training Offshore Refresher, GWO Working at Heights Basic, GWO Working at Heights Refresher, GWO First Aid Basis, GWO First Aid Refresher, GWO Sea Survival Basis, GWO Sea Survival Refresher, GWO Fire Awareness Basis, GWO Fire Awareness Refresher, GWO Manual Handling Basis, GWO Manual Handling Refresher, GWO Advanced Rescue Training Basis.
 • Hoe kan ik de geldigheid of echtheid van een certificaat van een medische keuring controleren?

  Het certificaat wordt direct na de keuring door de arts overhandigd. Neem contact met ons op om te verkennen of we je eventueel toch verder kunnen helpen voor een geldigheids- of echtheidsvraagstuk.
 • Ontvang ik een digitaal certificaat van mijn medische keuring?

  Nee, je ontvangt uitsluitend een papieren certificaat direct na afloop van je keuring van de arts.