• Al meer dan 25 jaar dé specialist in veiligheidstrainingen
 • Gemiddeld beoordeeld met 4,5/5 sterren!
 • NRTO geaccrediteerd


Offshore

 • Hoe kan ik de geldigheid en vervaldatum van een OPITO certificaat controleren?

  Je kunt de geldigheid en de vervaldatum van je OPITO-certificaat checken op de website van OPITO.
 • Is er een dispensatieregeling mogelijk voor OPITO-certificaten?

  OPITO hanteert standaard een dispensatieregeling die los van COVID-19 staat. Als je offshore je werkzaamheden aan het uitvoeren bent en je OPITO-certificaat vervalt precies in die periode, dan kun je een zogenaamd “Request Dispensation OPITO” doen. Dit is de enige geldige reden om met een ongeldig OPITO certificaat werkzaam te zijn offshore.
 • Wat is een veiligheidspaspoort (PSL)?

  Het veiligheidspaspoort (Personal Safety Logboek – PSL) is een persoonlijk boekje waarin al je diploma’s, vaardigheden en eventueel medische gegevens kunt verzamelen. Het is niet verplicht om een veiligheidspaspoort te hebben, maar het is wel een handig document waarin je al de bovenstaande gegevens bij elkaar kunt bewaren.
 • Is een VCA certificaat verplicht om offshore te mogen werken?

  Ja, dit wordt over het algemeen als verplichting gesteld. Het kan ook voorkomen, afhankelijk van het gebied en de opdrachtgever waar en waarvoor je gaat werken, dat een MIST certificaat vereist is. (Minimum Industry Safety Standard). Een MIST training is de UK variant van de VCA training. VCA wordt ook vaak geaccepteerd, maar dan mag het certificaat niet ouder zijn dan 4 jaar.
 • Welke medische keuring is verplicht om offshore te mogen werken?

  Veelal wordt een NOGEPA offshore keuring verplicht gesteld om offshore te mogen werken. In de UK is dit een OGUK medical certificate (Oil and Gas UK). In de UK wordt een NOGEPA offshore keuring geaccepteerd.
 • Welke trainingen zijn minimaal vereist om offshore te werken?

  Dit is afhankelijk van het gebied waar je gaat werken, de werkzaamheden die je gaat doen en voor welke opdrachtgever je gaat werken. Over het algemeen wordt een OPITO BOSIET / FOET certificaat als minimum vereist en over de gehele wereld geaccepteerd. Verder bestaat er soms een extra eis tot een MIST of VCA-certificaat. Ook kan er een H2S of S-Cape certificaat geëist worden door de opdrachtgever. Dit moet vooraf gecheckt worden bij de opdrachtgever. Neem als je meer wilt weten voor jouw specifieke geval contact met ons of je opdrachtgever op.
 • Mijn NOGEPA-certificaat is niet meer geldig, wat moet ik nu doen?

  Indien je NOGEPA certificaat is verlopen is het niet mogelijk een NOGEPA herhalingstraining te volgen en dien je de betreffende basistraining opnieuw te volgen. Indien het certificaat verlopen is doordat de cursist offshore was, kan er een uitzondering tot herhaling aangevraagd worden bij NOGEPA. Dit dient de werkgever te doen voor de medewerker. Neem daarvoor contact met ons op. Nieuwsgierig geworden naar onze NOGEPA trainingen? Aarzel niet en boek ze snel!
 • Mijn OPITO-certificaat is verlopen, wat moet ik nu doen?

  Indien je OPITO certificaat is verlopen is het niet mogelijk een OPITO herhalingstraining te volgen en dien je de betreffende basistraining opnieuw te volgen. Indien het certificaat verlopen is doordat de cursist offshore was, kan er een uitzondering tot herhaling aangevraagd worden bij OPITO. Dit dient de werkgever te doen voor de medewerker. Neem daarvoor contact met ons op. We hebben al onze OPITO trainingen voor je op een rijtje gezet.