• Al meer dan 25 jaar dé specialist in veiligheidstrainingen
 • Gemiddeld beoordeeld met 4,5/5 sterren!
 • NRTO geaccrediteerd


Industrie

 • Wanneer moet ik een SOG training volgen?

  Indien de opdrachtgever dit voorschrijft. Dit is vaak het geval in de petrochemische industrie, maar dit is niet altijd het geval. Vraag dit daarom na bij uw opdrachtgever.
 • Zijn er proefexamens beschikbaar voor SOG trainingen?

  Nee, er zijn geen proefexamens beschikbaar voor SOG trainingen.
 • Wanneer moet ik een SOG training volgen?

  Indien de opdrachtgever dit voorschrijft. Dit is vaak, maar niet altijd, het geval in de petrochemische industrie. Vraag dit daarom altijd na bij je werkgever.
 • Zijn er proefexamens beschikbaar?

  Nee, er zijn geen proefexamens beschikbaar voor SOG trainingen.
 • Kan ik met een heftruckcertificaat ook een reachtruck besturen?

  Nee, je dient voor de reachtruck een reachtruckcertificaat te behalen. Veel vaardigheden komen overeen maar bij een reachtruck moet de cursist rekening houden met andere risico’s en gevaren ten opzichte van de heftruck.
 • Hoelang duurt een training?

  Een basistraining duurt 1 dag (8 uur) en een herhalingstraining duurt 2 dagen (16 uur). Genoemde duur is inclusief pauzes.
 • Is een heftruck examen moeilijk?

  Nee, het heftruckexamen is niet moeilijk. Je dient je echter wel goed voor te bereiden. Bijvoorbeeld door het volgen van een eendaagse of tweedaagse heftruck cursus, afhankelijk van je voorkennis en ervaring.
 • Wat is het verschil tussen een heftruck en reachtruck?

  Er is een aantal verschillen tussen een heftruck en een reachtruck, we noemen even de belangrijkste. Bij een heftruck zit je recht achter de vorken, bij een reachtruck zit je een kwartslag gedraaid. Een reachtruck heeft een achterwiel, terwijl een heftruck ook twee achterwielen kan hebben. Reachtrucks mogen alleen binnen rijden, terwijl een heftruck met luchtbanden ook buiten mag rijden. Als laatste noemen we dat een heftruck een contragewicht heeft, terwijl een reachtruck door een ander ontwerp dit niet heeft.
 • Hoe lang is het certificaat geldig na het behalen van de training?

  Het heftruckcertificaat is 5 jaar geldig (zowel het SOG als het DELTA heftruckcertificaat). De einddatum staat ook vermeld op het certificaat dat je van ons ontvangt als je geslaagd bent.
 • Hoe verloopt de aanmeldprocedure voor deze training?

  Je kunt je via email of ons boekingsformulier aanmelden onder vermelding van je voorletters en achternaam en je geboortedatum. Als je SOG examen wilt doen, vermeld dan ook je VCA diplomanummer. Eveneens dienen wij je factuurgegevens te ontvangen, die kun je vermelden in je e-mail of in het boekingsformulier. Vervolgens zul je binnen ca. 24 uur een bevestiging in je e-mail ontvangen en zien we je graag op de betreffende datum op ons trainingscentrum!
 • Wanneer mag een cursist mee doen aan een heftruck training?

  Voor een heftruckcursus met ons eigen DELTA examen dien je minimaal 16 jaar oud te zijn. Als je SOG heftruck examen wilt doen, dien je minimaal 18 jaar oud te zijn en eveneens te beschikken over een geldig B-VCA, VOL-VCA of VIL-VCU certificaat. Voor code 95 registratie dien je eveneens minimaal 16 jaar oud te zijn.
 • Hoe lang is een heftruckcertificaat geldig?

  Het heftruckcertificaat is 5 jaar geldig (zowel het SOG als het DELTA heftruckcertificaat). De einddatum staat ook vermeld op het certificaat dat je van ons ontvangt als je geslaagd bent.
 • Is een heftruckcertificaat verplicht?

  Strikt genomen is een heftruckcertificaat niet verplicht. Dat wil zeggen, het staat nergens letterlijk in de wet dat je een heftruckcertificaat moet hebben om een heftruck te besturen. Echter, in de Arbowet staat (vrij vertaald) dat de bestuurder zijn deskundigheid aan moet kunnen tonen voor het bedienen of besturen van een dergelijk transportmiddel. Aangezien het het meest praktisch is om die deskundigheid aan te tonen middels een geldig heftruckcertificaat, kiezen de meeste werkgevers ervoor om hun medewerkers periodiek een heftruckcursus te laten volgen.