• Al meer dan 25 jaar dé specialist in veiligheidstrainingen
 • Gemiddeld beoordeeld met 4,5/5 sterren!
 • NRTO geaccrediteerd
Basisveiligheid VCA (B-VCA) - Basis

VCA Basis – digiboek

Wat is een VCA Basis digiboek?

Volg jij binnenkort een Basis VCA training of ga je een Basis VCA examen doen? Je wil je natuurlijk goed voorbereiden op je cursus en/of examen. Als je bij ons een Basis VCA-training boekt, krijg je een gratis Basis VCA digiboek. Doe je een B-VCA examen? Dan kun je een B-VCA digiboek bestellen. Het digiboek wordt up-to-date gehouden en voldoet aan de actuele eind- en toetstermen van VCA Infra. Het digiboek bevat tekst, oefenvragen, video’s en een eindtoets.

Let op! Bij het succesvol voltooien van het proefexamen ben je nog niet in het bezit van een Basisveiligheid VCA certificaat. De inhoud van het VCA digiboek is puur ter voorbereiding voor het officiële VCA-examen. Het Basisveiligheid VCA-examen zul je nog los moeten bijboeken zodat je uiteindelijk je officiële certificaat kunt behalen. Door het proefexamen te maken krijg je zelf een goed inzicht in jouw kennisniveau en weet je of je al goed voorbereid bent voor het officiële examen.

In welke talen is het VCA Basis digiboek beschikbaar?

Het VCA Basis digiboek is bestelbaar in het Nederlands en in het Engels.


Wat zijn de voordelen van een Basis VCA digiboek?

Het Basis VCA digiboek is een handig middel om je optimaal voor te bereiden op het examen. De aanschaf van een Basis VCA digiboek brengt vele extra voordelen met zich mee. Hieronder vind je een lijst met voordelen:

✅ Bespaar geld

✅ Vandaag besteld, volgende werkdag in je mailbox

✅ Voorleesfunctie gratis beschikbaar

✅ Maak aantekeningen in je digiboek terwijl je leert

✅ Video’s beschikbaar als aanvullend leermateriaal

✅ Zoekfunctie in het digiboek beschikbaar

✅ Tussentijdse toetsvragen na elk hoofdstuk

✅ Proefexamen inbegrepen


Wat zijn de kosten voor een VCA Basis digiboek?

De kosten voor een VCA Basis digiboek verschillen per taal. Het Nederlandstalige digiboek is al beschikbaar voor €31,50 (excl. btw.). Het Engelstalige VCA Basis digiboek kun je bestellen voor €48,- (excl. btw.).

Wil jij je dus optimaal voorbereiden op je Basisveiligheid VCA examen zodat je in 1x je B-VCA diploma in ontvangst kunt nemen? Dat begrijpen we! Vul snel in het contactformulier hieronder je gegevens in en start binnenkort al met leren!


Bestelformulier B-VCA digiboek

 • Vul hier de voornaam in van de contactpersoon.
 • Vul hier de achternaam in van de contactpersoon.
 • Vul hier het e-mailadres in van de contactpersoon.
 • Vul hier de/het e-mailadres(sen) in van de cursist(en) die de/het digiboek(en) moet(en) ontvangen.
 • Vul hier de volgende factuurgegevens in: Organisatienaam, Factuur t.a.v., Factuur e-mailadres, Factuur fysiek adres.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Wat is de prijs van een B-VCA digiboek als ik deze los wil bestellen?

  De prijs van een los B-VCA digiboek in het Nederlands is EUR 31.50. De prijs van een los B-VCA digiboek in het Engels is EUR 48.00.
 • Moet ik bij een VCA-examen direct betalen?

  Het VCA-examen kan via onze website geboekt worden en deelnemers kunnen zich direct inschrijven op een landelijke locatie. Er zijn diverse betaalmethodes beschikbaar zoals betalen via iDeal of met een creditcard. Voor vaste klanten en klanten met hogere volumes is het mogelijk om een examen op rekening te boeken. Hiervoor verstrekken wij een code.
 • Kan ik een los VCA-examen boeken bij DELTA Safety Training?

  Het is mogelijk om via onze website direct een VCA-examen te boeken. Je hebt keuze uit locaties verspreid over heel Nederland en je kunt kijken welke dag en welk tijdstip jou het beste uitkomen. Als een examen niet meer beschikbaar is, dan zal deze datum van de website verdwijnen.
 • Wat is de meerwaarde van een B-VCA diploma?

  Steeds meer organisaties en bedrijven stellen als eis dat hun medewerkers in het bezit moeten zijn van een geldig VCA-diploma. In totaal zijn ongeveer 15.000 bedrijven gecertificeerd en beschikken 1.5 miljoen werknemers over een VCA-diploma. Doordat je met een VCA-diploma kennis hebt over hoe je veilig kunt werken in een risicovolle omgeving, zorg je ervoor dat zowel jouw eigen veiligheid als de veiligheid van de collega’s met wie je samenwerkt vergroot wordt. Als je je VCA-diploma behaalt, dan wordt dit geregistreerd in het VCA-register. (Toekomstige) werkgevers kunnen dus meteen checken of jij beschikt over een VCA-diploma.
 • Hoe lang is een B-VCA certificaat geldig?

  Een B-VCA certificaat is tien jaar geldig. Als er tien jaar zijn verstreken dan is het noodzakelijk om weer opnieuw examen te doen. De verantwoordelijkheid om op tijd een nieuw examen aan te vragen ligt bij jezelf, je zal niet vanuit een instantie worden herinnerd aan het feit dat je certificaat binnenkort vervalt. Als je bent vergeten tot wanneer je VCA-certificaat geldig is, dan kun je zelf een kijkje nemen in het Centraal Diploma Register. Hier staat de geldigheidsduur van je certificaat vermeld. Je hoeft hier alleen maar je naam en geboortedatum in te vullen óf je VCA-diplomanummer en je zal de geldigheidsduur zien verschijnen.
 • Wat leer ik zoal tijdens de B-VCA training?

  De B-VCA training zal heel diverse aspecten van basisveiligheid belichten. Zo worden de arbeidsomstandigheden en wetgeving behandeld. Je leert hierin wat er in de Arbowet staat. Ook ga je tijdens de B-VCA training dieper in op ongevallen, preventie van ongevallen, veilig werken met gereedschap, fysieke belasting, horizontaal en verticaal transport, elektriciteit, gevaarlijke stoffen etc. De bovengenoemde onderwerpen zijn slechts een greep uit de totale stof die behandeld wordt tijdens een B-VCA training.
 • Welk B-VCA aanbod heeft DELTA Safety Training?

  Bij DELTA Safety Training bieden we diverse producten aan die betrekking hebben op B-VCA. Zo kun je een B-VCA basistraining, een B-VCA herhalingstraining, een B-VCA examen of een B-VCA e-learning boeken. Verder bieden we een gratis B-VCA proefexamen aan in diverse talen en hebben we zowel een B-VCA digiboek als een B-VCA papieren boek beschikbaar. Je kunt bij ons dus goed voorbereid je B-VCA diploma behalen. Bekijk ons totale aanbod op onze website.
 • Ik heb dyslexie, kan ik een aangepast B-VCA examen krijgen?

  Als je dyslexie hebt of als je moeite hebt met lezen, dan kun je een voorleesexamen aanvragen. Tijdens het examen krijg je een koptelefoon op. Je kunt kiezen of je de vraag en/of het antwoord voorgelezen wil krijgen. Als je gebruik wil maken van een voorleesexamen die je wel van tevoren het voorleesexamen aan te vragen. Ter plekke kan dit niet meer geregeld worden.
 • Kan ik een B-VCA proefexamen maken?

  Ja, het is mogelijk om een B-VCA proefexamen te maken. Op onze website kun je in het menu onder het klopje lesmateriaal proefexamen vinden in verschillende talen.
 • Wat betekent B-VCA?

  B-VCA staat voor basisveiligheid VCA. De training is bedoeld voor iedereen die basiskennis over veiligheid, gezondheid en milieu moet hebben.
 • Wie heeft een B-VCA certificaat nodig?

  Iedereen die zijn/haar werk uitvoert in een risicovolle omgeving of wiens werk risicovol is moet in het bezit zijn van een B-VCA certificaat. Zowel vaste medewerkers als zelfstandige ondernemers zijn verplicht om dit certificaat te hebben.